1/9/11

Obert per vacances



El mes d’agost, Barcelona pateix una curiosa dualitat. No es pot dir que la ciutat estigui buida, i només cal fer una passejada pel centre per comprovar-ho, ple de turistes. Però allò que anomenem “els barris” es queden estranyament buits, adormits, silenciosos. El rètol de “Tancat per vacances” es repeteix a les portes dels negocis, avisant-nos que el botiguer ha fugit, com gairebé tothom, i que fins el setembre les presses no existeixen.
Tinc la sensació que això era molt més evident fa uns anys, quan les platges de la ciutat no eren una alternativa raonable i les vacances laborals estaven més concentrades en els dos mesos d’estiu. Avui, primer dia de setembre, aprofito per obrir aquest espai en què intentaré fer un recull d’aquelles coses que els barcelonins reconeixem com a pròpies, més enllà de les típiques estampes turístiques. El que fem, el que estimem, el que som.

2 comentaris:

  1. Benvingut a la catosfera! Desitjo que el teu blog tingui una llarga vida! I com que crec que ens deleitaràs amb grans posts jo ja me n'he fet seguidor per a no perdre'm cap entrada!

    ResponElimina
  2. Em sembla una bona proposta!! Amb tu ja són tres els blocs que segueixo dedicats a Barcelona. És que és un bon tema, eh!!
    Ànims i endavant!

    ResponElimina

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...