15/9/11

Butaaano!




La ciutat també la defineixen els seus sons, i Barcelona n'està plena. Un dels que forma part de la nostra memòria sentimental és la dels repartidors de butà fent sonar les bombones amb objectes metàl·lics, alhora que ens avisen que són aquí: qui necessiti butà que ho digui ara, que ens avisi, que li pugem a casa! Butaaaaaaaaano!
Una feina molt lloable, la de recórrer els carrers de la ciutat amb els seus camions i repartir setmanalment les bombones per les cases, recollint tot seguit les que ja són buides. Per cert, sovint pujant per escales estretes a pisos alts, carregant unes bombones que pesen uns 35 kilos quan són plenes!
El gas ciutat i l'electricitat, molt més còmodes per a l'usuari i el distribuidor, han anat guanyant terreny, fet que és totalment comprensible. Però no podem oblidar que el butà ha donat calor, llum i energia a una ciutat, a un país que no sempre ha tingut tan fàcil el fet d'encendre una llum o una font de calor. Un objecte tan quotidià que ha arribat a definir un color, i que ha contribuit al benestar de molts habitants de Barcelona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...