31/7/12

El Tramvia Blau

Tramvia Blau


Sí, sí, està clar que és un mitjà de transport per turistes, però....hi ha algun barceloní que no hagi pujat mai al Tramvia Blau? I si n’hi ha algun, a què espera?
Recordo poques coses amb tanta il·lusió com la que em feia pujar al Tramvia Blau per agafar després el Funicular que em portés al Parc d’Atraccions del Tibidabo acompanyat per la meva família...
Evidentment per a mi el més important no era pas muntar en l’únic tramvia de la ciutat, ni viatjar en un vagó de principis del segle XX, sinó apropar-me a la meva destinació somiada, el Parc d’atraccions. En concret, apropar-me els 1276 metres que recorre, salvant un desnivell de gairebé 100 m, des de la Plaça Kennedy fins a la del Doctor Andreu, que per cert va ser l’impulsor d’aquesta línia.
El Tramvia Blau va ser l’únic que va circular a Barcelona des del 1971, quan es van acabar de substituir les altres línies per autobusos, fins al 2004, quan es va inaugurar el Trambaix. Ara bé, si vingués algú d’un altre planeta i veiés aquests dos tramvies, segurament dubtaria que el modern tramvia de la Diagonal i el que recorre l’Avinguda Tibidabo són individus de la mateixa espècie!
Sí, sí, está claro que es un transporte para turistas, pero...hay algún barcelonés que no haya subido nunca al Tramvia Blau? Y si hay alguno, a qué está esperando?
Recuerdo pocas cosas con tanta ilusión como la que me hacía subir al Tramvia Blau para coger después el Funicular que me llevara al Parque de Atracciones del Tibidabo acompañado por mi familia...
Evidentemente, para mi lo más importante no era montar en el único tranvía de la ciudad, ni viajar en un vagón de principios de siglo XX, sino acercarme a mi destino soñado, el Parque de atracciones. En concreto, acercarme los 1276 metros que recorre, salvando un desnivel de casi 100 m, desde la Plaza Kennedy hasta la del Doctor Andreu, que por cierto fue el impulsor de esta linea.
El Tramvia Blau fue el único que circuló por Barcelona desde 1971, cuando se acabaron de sustituir las otras lineas por autobuses, hasta el 2004, cuando se inauguró el Trambaix. Eso sí, si viniera alguien de otro planeta y viera estos dos tranvías, seguramente dudaría que el moderno tranvía de la Diagonal y el que recorre la Avenida Tibidabo son individuos de la misma especie!!

7 comentaris:

  1. Ehem.... jo sóc un d'aquells que no sé a què espera per a pujar-hi per primer cop en ma vida... Un altre cop m'agafes amb alguna cosa tradicional barcelonina que jo no he fet! Prou prou prou!

    Al Tibidabo hi vaig anar unes quantes vegades, però sempre en cotxe. Ara els nervis i aquella il·lusió per anar-hi eren les mateixes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai porquet! Doncs ja saps, algun dia hauràs de fer el "guiri" i pujar-hi!!

      Elimina
  2. Es una preciosidad ¡¡¡ un abrazo y bon dia. salut

    ResponElimina
  3. Recuerdo hace unos cuantos años q vine de turista a BCN y el TRAMVIA BLAU era un must!!! Cierto! Y como mola!!! EM

    ResponElimina
  4. jajja!!! Totalment d'acord amb la comparativa tram - tramvia blau! En Begon podria fer una interessant teoria al respecte!!! :o)

    ResponElimina
  5. Si Darwin aixequés el cap també fliparia! ;-)

    ResponElimina

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...