21/1/13

Els Encants Vells


Feia força temps que no anava a fer un volt pel Mercat Fira de Bellcaire, o sigui pels Encants Vells, i he d'admetre que em vaig quedar sorprès de la seva vitalitat, especialment per tractar-se d'un matí de dia laborable. El mercat bullia de visitants, curiosos i paradistes. He de dir, això sí, que la idea que portava al cap era lleugerament més romàntica que allò que em vaig trobar.

Sigui com sigui, la qüestió és que el mercat dels Encants Vells segueix igual de viu que sempre, i la idea és que continuï així quan, durant aquest any 2013 s'inauguri el mercat dels Nous Encants, que ha de doblar la superfície de la fira i facilitar l'accés als comerciants i visitants, i la càrrega i descàrrega de mercaderies.

En quasevol cas, la Fira de Bellcaire, que es celebra com a mínim des del segle XIV, és un dels mercats més antics d'Europa, així que ben poques coses hi ha més barcelonines. I és que....qui no té o ha tingut algun objecte dels Encants Vells? Jo recordo haver-hi comprat fa ja uns quants anys un matalàs d'escuma que encara conservo. Per cert, que no el penso canviar, que quan tinc convidats que hi dormen em comenten que és comodíssim!


Hacía bastante tiempo que no iba a dar una vuelta por el Mercat Fira de Bellcaire, o sea por los Encants Vells, y tengo que admitir que me quedé sorprendido de su vitalidad, especialmente para tratarse de una mañana de un día laborable. El mercado hervía de visitantes, curiosos y vendedores. Tengo que decir, eso sí, que la idea que llevaba en la cabeza era ligeramente más romántica de lo que me encontré.
Sea como sea, la cuestión es que el mercado dels Encants Vells sigue igual de vivo que siempre, y la idea es que continue así cuando, durante este año 2013 se inaugure el mercado dels Nous Encants, que tiene que doblar la superficie de la feria y facilitar el acceso a los comerciantes y visitantes, y la carga y descarga de mercaderías.
De cualquier forma, la Fira de Bellcaire, que se celebra como mínimo desde el siglo XIV, es uno de los mercados más antiguos de Europa, así que hay pocas cosas más barcelonesas. Y es que...quién no tiene o ha tenido algún objeto del mercado de Encants Vells? Yo recuerdo haber comprado hace ya unos cuantos años un colchón de espuma que todavía conservo. Por cierto, que no lo pienso cambiar, que cuando tengo invitados que duermen en él me comentan que es comodísimo!

11 comentaris:

  1. Jo no hi he anat mai, als Encants, però el meu avi n'era un aificionat i el teu post me l'ha fet recordar amb un somriure.
    Gràcies!
    :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu!
      M'encanta que t'hagi despertat un somriure!!

      Elimina
  2. Hola Aitor.
    Ayer por la tarde casualmente estuve por allí curioseando.
    Algunos ya estaban recogiendo pero seguia la actividad... en cambio las tiendas de los "Encants Nous" estaban la mayoria cerradas. Supongo que el lunes cierran muchas.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qué casualidad! Justo pasabas por ahí el día que yo lo posteaba!
      Por la mañana estaba muy activo!

      Elimina
  3. Que el matalàs ès nou, eh!
    F.P.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí, no el vaig comprar de segona mà, que consti!!

      Elimina
  4. Estuve por allí el sábado dando una vuelta, a veces encuentro cámara antiguas muy chulas, la pena es que algunos se creen que están vendiendo un jamón de pata negra de bellota y te piden una pasta... sin duda alguna es un lugar muy peculiar de la ciudad

    Abrazos!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuanto más interesado te vean en ella más dinero te pedirán, seguro!
      Yo soy muy malo regateando y disimulando, así que para eso no sirvo...

      Abrazos!!

      Elimina
  5. Saps trobar l'escència de les coses :) m'agrada i molt!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Cristina!!!!!
      M'encanta que em diguis això i m'animaes a continuar!

      ....i de pas aprendre una mica de psicologia amb el teu blog ;)

      Elimina

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...