8/11/12

La Pedrera - La Casa Milà

Casa Milà


De vegades, de tan acostumats que estem a una cosa, no li donem importància. A Barceloa ens passa sovint això. Passem per davant de meravelles arquitectòniques sense parar-hi atenció, com si fos la cosa més normal del món. 

Tot i que la intenció d’aquest blog no és la de recollir els principals atractius turístics de Barcelona, això no vol dir que de vegades no m’hagi d’aturar davant d’edificis que ens deixen bocabadats per igual a turistes i residents. I més si estan de celebració, com és el cas de la Pedrera, que celebra el seu centenari.

La Casa Milà és un dels edificis modernistes més coneguts d’Antoni Gaudí, edificat quan l’arquitecte es trobava en la seva plenitud artística, i on va mostrar desacomplexadament la seva admiració per les formes orgàniques de la natura, a més d’aplicar novedoses solucions estructurals.

Sabíeu que la parcel·la on es va construir marcava el límit entre Barcelona i la Vila de Gràcia al Passeig de Gràcia, el nou eix principal de la burgesia de l’època?
Sabíeu que el nom de la Pedrera li van posar els barcelonins, en referència al seu feréstec aspecte exterior, que recordava justament una pedrera a cel obert?
Sabíeu que és Patrimoni Mundial de la Humanitat des de 1984?

Doncs sapigueu a més que, per celebrar el seu centenari, la Pedrera ha preparat un programa d’activitats amb propostes culturals, artístiques i festives. Si voleu saber-ne més, podeu veure-les AQUÍ.


A veces, estamos tan acostumbrados a algo, que no le damos importancia. En Barcelona nos pasa eso a menudo. Pasamos por delante de maravillas arquitectónicas sin prestarles atención, como si fuera la cosa más normal del mundo.
Aunque la intención de este blog no es la de recoger los principales atractivos turísticos de Barcelona, eso no significa que a veces no me tenga que parar ante edificios que nos dejan con la boca abierta tanto a turistas como a residentes. Y más si están de celebración, como es el caso de la Pedrera, que celebra su centenario.
La Casa Milà es uno de los edificios modernistas más conocidos de Antoni Gaudí, edificado cuando el arquitecto se encontraba en su plenitud artística, y donde mostró descomplejadamente su admiración por las formas orgánicas de la naturaleza, además de aplicar novedosas soluciones estructurales.
Sabíais que la parcela donde se contruyó marcaba el límite entre Barcelona y la Vila de Gràcia en el Passeig de Gràcia, el nuevo eje principal de la burguesía de la época?
Sabíais que el nombre de la Pedrera se lo pusieron los barceloneses, en referencia a su aspecto exterior, que recordaba a una cantera al aire libre (pedrera en catalán)?
Sabíais que el Patrimonio Mundial de la Humanidad desde 1984?
Pues sabed también que, para celebrar su centenario, la Pedrera ha preparado un programa de actividades con propuestas culturales, artísticas y festivas.. Si queréis saber más, podéis verlas AQUÍ.




10 comentaris:

  1. La imatge que poses és d'abans que la netegessin?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Helena! Noooo, la foto és d'ahir mateix!
      Deu ser que s'ha tornat a embrutar :(

      Elimina
  2. Ens encanta la Pedrera!!! Saps que Gaudí va dedicar-la a la seva filla adoptiva Rosita? Per això hi ha la roseta de pedra al capdamunt del xamfrà. En tots els llibres posa que Gaudí volia fer un homenatge a la senyora Milà, que es deia Rosario, pero no és cert. Si la Pedrera fos dedicada a la Rosario hi hauria un rosari i no una roseta. Gaudí volia coronar la Pedrera amb una estatua de la Verge perquè aquesta protegís la seva filla. Malauradament, els senyors Milà no van voler que es posés la figura i la Rosita va morir de tuberculosi l'any 1912, ara fa 100 anys, els mateixos 100 anys que té la Pedrera.
    Aquesta història l'expliquem en aquest post, per si te'l vols mirar: http://salvemlarotonda.blogspot.com.es/2012/07/el-missatge-de-gaudi.html
    Felicitats pel blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies i Felicitats a vosaltres per aquest blog tan xulo i tan ben documentat!
      I què curiós això de la Roser i la Rosita! A cada racó podem trobar tantes històries...!!!

      Elimina
  3. Quina foto més maca Aitor! He mirat el programa i no puc anar a res!
    Els Castellers serà una cosa molt maca. Segur que en surten unes fotos increibles de Castellers/Pedrera.
    Els gegants crec que son uns modernistes que son molt originals amb els caps amb elements arquitectònics.
    Un petó i merci!

    ResponElimina
  4. Gràcies Neus! Venint de tu, que fas unes fotos tan xules, em fa molta il·lusió que t'hagi agradat la casa. La vaig fer aquesta setmana amb el mòbil...imagina't!!
    Jo procuraré no perdre'm els castells, i més coses si puc!
    Per cert, potser ens coneixem dilluns en persona, no? Per fi! Petons!

    ResponElimina
  5. Una altra d'aquelles meravelles barcelonines a les quals no he prestat l'atenció deguda i necessària... En tot cas, fantàstic el complement dels de la rotonda!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs és que és ben típic, ens passa a tots, això de caminar sense mirar el que ens envolta. I de vegades són meravelles.
      I sí, superafavor dels de la Rotonda!!!

      Elimina

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...