25/9/12

Cantonades de l'Eixample: Mar o muntanya? Besòs o Llobregat?

Mar Muntanya Besòs Llobregat


“Quedem a les 10 a un bar que hi ha a la cantonada de Bruc amb Diputació”.

Atenció, pregunta: què hi falta en aquesta frase? Per què és incompleta? La resposta és molt senzilla per a un barceloní: hi falta especificar a quina de les quatre cantonades de la cruïlla és el bar en el qual hem quedat per tal de no estar esperant en locals diferents!

El codi és simple: Mar o Muntanya (claríssim), Besòs o Llobregat (aquest ens fa pensar una mica més, i fins i tot hi ha gent que prefereix dir “banda Girona” o “banda Tarragona” per no fer-se un embolic amb els dos rius). 

No em direu que no és un mètode infal·lible per donar indicacions.

PS. Encara podeu votar als premis C@TS seguint aquest enllaç

“Quedamos a las 10 en un bar que está en la esquina de Bruc con Diputació”.
Atención, pregunta; qué le falta a esta frase? Por qué esta incompleta? La respuesta es muy sencilla para un barcelonés: falta especificar en cual de las cuatro esquinas del cruce está el bar en el que hemos quedado para no estar esperando en locales diferentes!
El código es simple: Mar o Montaña (clarísimo), Besòs o Llobregat (este nos hace pensar un poco más e incluso hay gente que prefiere decir “lado Girona” o “lado Tarragona” para no hacerse un lío con los dos ríos).
No me diréis que no es un método infalible para dar indicaciones. 

14 comentaris:

  1. Ho és!! He de confessar que utilitzar-lo em fa sentir molt barcelonina i molt urbanita... ^^' Jo que sóc de pobleee!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahaha! Als pobles les cantonades acostumen a ser més petites i no cal especificar per trobar-s'hi!

      Elimina
  2. És un bon sistema, sí. Jo, algun cop que he anat a l'estranger, per quedar amb la gent envio per mail un link de google street view per mostrar on quedem exactament.

    ResponElimina
  3. Siiiiiii és tan barceloní!! M'encanta utilitzar aquest codi!! ;-))

    ResponElimina
  4. És la millor manera d'orientar-se, sens dubte!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que és inequívoc! Impossible no trobar el què busques!

      Elimina
  5. Respostes
    1. No ho havia vist així, però tens raó! El millor GPS!

      Elimina
  6. Jo visc a Gramenet del Besòs i recordo que quan vaig començar a treballar a Barcelona, a l'Eixample, cada vegada que havia de sortir a fer un encàrrec em solia perdre perquè encara no em situava i no tenia gaire bon sentit de l'orientació. Així que el quefe em va instruir en l'art de guiar-me per aquestes coordenades, ja sempre més vaig sortir trepitjant fort el terra, sabent on anava, ha,ha,ha,ha...! De debò, ho trobo molt pràctic i sí, a mi això d'indicar alguna adreça esmentant els dits punts, també em fa sentir molt barcelonina, tot i que sóc de Santako!
    Una abraçada de Besòs a Llobregat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És realment un sistema infal·lible, i molt pràctic per als que no tenen un sentit de l'orientació molt desenvolupat! Ara bé, cal colocar sempre bé on és el mar...
      Una abraçada igualment per a Santa Coloma!

      Elimina
  7. Clap, clap, clap!!! Sí senyor! Post genial! És una manera tan genuïnament barcelonina de posicionar-se que és única! I a més tens més raó que un sant quan comentes que és més senzill ubicar-se mentalment amb el mar-muntanya que amb el Besòs-Llobregat. Però per ser 100% barceloní hom ha de fer l'esforça per posicionar-se gràcies als dos rius que voregen el Pla de Barcelona!

    Molt bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, porquet!
      No sé si serà única, però és molt probable. De fet, és curiós que agafem el plànol de la ciutat amb una orientació que no és Nord-Sud, sinó Mar-Muntanya....no sé si això deu ser gaire comú!

      Elimina

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...