31/5/12

Les persianes als balcons

Persones a Barcelona


Ara que comença el bon temps, assumim un fet objectiu: a Barcelona, a l’estiu, hi fa calor.

I molt abans que existís l’aire condicionat, ja en devia fer, de calor. Així que els barcelonins devien haver de posar-hi remei protegint-se del sol. I van trobar una solució que per mi és ideal: les persianes enrotllables penjades a l’exterior, deixant-les penjar per sobre del balcó.

D’aquesta manera frenen l’entrada del sol directe, però al mateix temps deixen passar l’aire per poder aprofitar la ventilació creuada natural (si bufa una mica de brisa, la calor es fa més suportable) i, a diferència dels tendals horitzontals, et deixen mantenir la privacitat.

No seré jo qui digui que no s’agraeix un aire condicionat a l’estiu a la ciutat, però si no en tenim...què millor que les nostres típiques persianes enrotllables de tota la vida?

Ahora que empieza el buen tiempo, asumamos un hecho objetivo: en Barcelona, en verano, hace calor.
Y mucho antes de que existiera el aire acondicionado, ya debía de hacer calor. Así que los barceloneses debían tener que ponerle remedio protegiéndose del sol. Y encontraron una solución que para mí es ideal: las persianas enrollables colgadas en el exterior, dejándolas colgar por encima del balcón.
De esta manera frenan la entrada del sol directo, pero al mismo tiempo dejan pasar el aire para aprovechar la ventilación cruzada natural (si sopla un poco de brisa, el calor se hace más soportable) y, a diferencia de los toldos horizontales, te dejan mantener la privacidad.
No seré yo quien diga que no se agradece un aire acondicionado en el verano en la ciudad, pero si no tenemos...qué mejor que nuestras típicas persianas enrollables de toda la vida?


8 comentaris:

 1. "assumim un fet objectiu: a Barcelona, a l’estiu, hi fa calor."

  Sí... assumim-ho ;-)) A Reus també!! I jo a casa no tinc unes persianes tan xules com aquestes!!!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Hola Assumpta! Jo tampoc, els meus tendals són més "moderns" però també menys entranyables!

   Suprimeix
 2. A Barcelona és insoportable el calor! realistes del tot!
  A mi tb m'agraden aquestes persianes pq són xafarderes ;).
  Un petó!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. No ho havia pensat, però tens raó...són una mica xafarderes! ;)

   Suprimeix
 3. A ver si me mudo a una casa barcelonesa de verdad, coño!! EVA

  ResponSuprimeix
 4. Les persianes tenen un encant especial. No sé ben bé què és, però suposo que és una barreja de vida, tradició i una paleta de colors espectacular!

  Altre cop em fas fixar en aquests detalls que sempre se'm passen desaparcebuts!

  ResponSuprimeix

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...