13/2/12

La Sagrada Família (per fora)

És innegable que la basílica de la Sagrada Família és una icona, un referent de Barcelona a escala mundial, i també que la seva silueta s'associa a la imatge de la pròpia ciutat. Igual que Londres té el Big Ben i París té la Torre Eiffel, nosaltres tenim la Sagrada Família de Gaudí.

Però també és cert que molts barcelonins la coneixen només per fora. La Sagrada Família és allà, la tenim present, la veiem evolucionar, però molt rarament la visitem. El fet de tenir-la tan a prop, de saber que hi podem anar quan volguem, fa que ho anem endarrerint contínuament, fins al punt de no anar-hi mai. I a sobre, veient-hi la quantitat de turistes que hi veiem fent cues, ens és difícil trobar-hi el moment. De fet, la Sagrada Família és l'atracció turística més visitada de tot l'Estat, amb prop de 4 milions de visites l'any passat.

Si algú està esperant que s'acabin les obres per anar-la a visitar, sapigueu que encara en tenim per una bona estona. Les previsions més optimistes estimen que podria estar enllestida cap al 2026, centenari de la mort d'Antoni Gaudí, però ningú no s'atreveix a posar-hi data. A part de les complicacions de l'obra en si, hi ha el tema de les expropiacions que s'han de fer per completar el projecte. Fins i tot hi ha la idea d'obrir una ampla avinguda des de l'entrada principal del carrer Mallorca fins a la Diagonal!

Per cert, vaig visitar la Sagrada Família (per dins!!) aquest cap de setmana aprofitant la visita d'un familiar de fora, com acostuma a passar. Us deixo un parell de fotos per si us fan venir les ganes d'anar-hi. Per cert, val la pena!



Es innegable que la basílica de la Sagrada Familia es un icono, un referente de Barcelona a escala mundial, i también que su silueta se asocia a la imagen de la propia ciudad. De igual manera que Londres tiene el Big Ben y París tiene la Torre Eiffel, nosotros tenemos la Sagrada Familia de Gaudí.
Pero también es cierto que muchos barceloneses la conocen solamente por fuera. La Sagrada Familia está allí, la tenemos presente, la vemos evolucionar, pero muy raramente la visitamos. el hecho de tenerla tan cerca, de saber que podemos ir cuando queramos, hace que lo vayamos retrasando continuamente, hasta el punto de no ir nunca. Y encima, viendo la cantidad de turistas que vemos haciendo colas, nos resulta difícil encontrar el momento. De hecho, la Sagrada Familia es la atracción turística mas visitada de todo el Estado, con cerca de 4 millones de visitas el año pasado.
Si alguien está esperando que se acaben las obras para ir a visitarla, debéis saber que todavía tenemos que esperar un buen rato. Las previsiones más optimistas estiman que podría estar lista hacia el año 2026, centenario de la muerte de Antoni Gaudí, aunque nadie se atreve a fijar una fecha. Además de las complicaciones de la obra en sí, está el tema de las expropiaciones que hay que hacer para completar el proyecto. Incluso existe la idea de abrir una amplia avenida desde la entrada principal, por la calle Mallorca, hasta la Diagonal!
Por cierto, visité la Sagrada Familia (por dentro!) el fin de semana pasado aprovechando la visita de un familiar que venía de fuera, como suele pasar. Os dejo un par de fotos por si os hacen venir las ganas de ir a visitarla. Por cierto, vale la pena hacerlo!

8 comentaris:

  1. Serà que com que no tinc familiars de fora que la vulguin veure... no hi ha manera que la visiti!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hace años, muchos años, cuando entrar para hablar con Dios no costaba dinero si que entré ¡¡¡ salut

      Elimina
  2. Jo la vaig visitar fa uns tres anys (no estava tan maca com ara, però ja feia goig) acompanyant uns amics d'Argentina! :-)

    Hehehe també acompanyant algú de fora :-)

    ResponElimina
  3. A mi em tira molt enrere les cues que hi ha però hi tornaré a entrar pq m'encanta!

    ResponElimina
  4. És que és ben bé això...sembla mentida que haguem d'aprofitar que vingui algun familiar o amic a bisitar Barcelona per fer que nosaltres hi entrem! I per fer que vencem la mandfra de les cues!
    He de dir que aquest diumenge no n'hi havia gaire i que avançava prou ràpid.
    Miquel: sí que és veritat que podría ser gratuïta...però em sembla que són les signes del nostre temps...no crec torni a ser gratis, al menys de moment! :(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues mal me sabe...estoy en deuda con el Señor....pero no pienso pagar a los terraqueos, porque mi deuda es moral...salut

      Elimina
  5. La Sagrada Familia es una autèntica meravella, dins es espectàcular i no entenc que un barcelonì puga no haver anat a vorela.
    Sara M.

    ResponElimina
  6. Hola Sara, gràcies per la visita i el comentari. Sí que és cert que és una meravella. Per això volia justament comentar la paradoxa que molts barcelonins no la coneguin!

    ResponElimina

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...